Alt Season – Hur man berättar när det är över

  • Alt Season är en av de mest ekonomiskt fördelaktiga punkterna i kryptocykeln
  • Alts kör efter att Bitcoin har lagt sig efter ett stort drag, men det varar inte för alltid
  • Hur kan du se när en alt-säsong är över?

Att bestämma slutet för en marknadscykel är hemligheten med att handla på alla tidsramar, särskilt under en alt-säsong. Du vill inte ha staplat en hel massa BTC genom alt-mynt bara för att förlora det eftersom du felaktigt flyttar tillbaka till BTC. men hur kan du se när en alt-säsong närmar sig sitt slut och det är dags för Bitcoin att ta centrum igen?

Bitcoin Dominance Key till Alt Season

När du försöker bestämma slutet på en marknadscykel är det du letar efter ett särskilt ljus eller ett par ljus som vanligtvis definierar slutet på cykeln. Ljusen kommer naturligtvis att se olika ut beroende på om du letar efter slutet på en tjur- eller björnmarknad, men principen är densamma. När det gäller en alt säsong letar vi efter ett bottenljus på Bitcoin-dominansnivån.

Bottenljus typiseras genom att ha en lång efterföljande veke och kommer efter en period av nedåtgående rörelse. Den långa efterföljande veken är en indikation på att detta pris har visat sig frestande för köpare som har gått in och drivit upp priset igen och skapat en vändning:

bottoming candle

Den andra typen av bottenljus vi kan leta efter kallas en pincettbotten. Pincettbotten är två intilliggande ljus som återkommer efter en nedåtgående trend och delar samma lågpunkt:

bottom tweezers

Som vi kan se framkallade dessa ljuskombinationer i båda fallen en rörelse uppåt. När det gäller alt säsonger tidigare, genom att titta på Bitcoin-dominansdiagrammet kan vi se många exempel på dessa vändljus:

btc dominance bottoming out

I vart och ett av dessa fall följdes dessa ljus av att Bitcoin återhämtade sin dominans över alts som upplevt en period av nedåtgående trend – dessa cirklar är de punkter där du borde ha vänt alts tillbaka till BTC.

När vi lägger till stöd- / motståndslinjerna som följer dessa rörelser kan vi se mycket tydligt var sådana vändningar borde ha förväntats:

btc dominance support

Genom att använda en kombination av stöd- / motståndslinjer med bottenljus är det faktiskt ganska lätt att upptäcka när en alt-säsong kan vara på väg att sluta och en Bitcoin-cykel kan vara på väg att börja, vid vilken tidpunkt du bör överväga att skala tillbaka till BTC medan du väntar på bekräftelse av upptrenden.