Google BTC-relaterade sökningar ner till den svagaste punkten sedan 2019

Intresset för bitcoin minskar, enligt de senaste Google-sökningarna.

Faller Googles intresse för BTC?

Enligt statistik från Google Trends har det inte varit så många sökningar på termen „bitcoin“ från sent. I själva verket är dessa och relaterade sökningar på sina lägsta punkter sedan december förra året, vilket är rätt innan Bitcoin Era började sin meteoriska uppgång förbi 10 000 $ -markeringen (den uppnådde denna siffra i februari).

Situationen presenterar något av en fångst 22 i den meningen att även om människor kanske inte letar efter eller letar upp bitcoin som de brukade, kan detta vara det som förbereder tillgången för en annan större tjurkörning. När valutans statistik var senast på denna nivå sköt bitcoin bortom femsiffran på ungefär en månad. Från början av januari – när det ursprungligen handlade för cirka 6 900 USD – till ungefär i mitten av februari, då tillgången steg till cirka 10 300 USD – såg folk inte upp det på internet som de hade tidigare.

Detta kunde ha gett världens främsta cryptocurrency genom marknadsföring den tid det behövde för att återhämta sig och ta sig upp igen. En liten tid bort från det offentliga ögat kan göra underverk för någon eller något som vill återuppbygga sig själv, och det verkar som det är exakt vad som hände med bitcoin. Eftersom ingen undrade eller tänkte på det under några veckor kunde tillgången uppleva det prisökning som den behövde och som i slutändan skulle visa sig vara en häftposition för år 2020.

I slutet av har bitcoin flyttat bortom där den stod för bara några dagar sedan (9 100 $), så kanske mönstret redan upprepar sig. Sedan slutet av maj har bitcoin verkligen inte rört sig mycket, och även om det förblev över $ 9 000 för det mesta, har prismanövren för världens främsta cryptocurrency inte varit något värt att diskutera.

Kanske behöver det någon tid ensam

Men bitcoin var ett vanligt ämne för nyheter och konversationer bland dem som var intresserade av den tredje halveringen. Dessutom hade tillgången varit föremål för en kraftig nedgång på grund av coronavirus, vilket sannolikt också fick den att uppleva en nyvunnen känsla av publicitet. Med så mycket intresse och diskussion kring bitcoin hade valutan inte samma status som nu. Det var ständigt i rampljuset, och varje gång det gjorde det minsta steget framåt eller bakåt var människor över det hela.

Nu när det lättar lite ser det ut som att bitcoin redan är på väg att återhämta sig och återfå det som den har försökt att tjäna tillbaka sedan februari. Valutan har slingrats till ett mer hausseartat territorium under de senaste dagarna, efter att ha hoppat utöver 9 300 USD för första gången på flera dagar, så kanske det bästa vi kan göra för bitcoin just nu är att lämna den i fred.